“Though we know death is certain, we have not prepared ourselves for it. Though we know paradise is definite, we have not worked for it. Though we know the hell fire is sure, we have not feared it. So why are you delighted? What are you waiting for? Death is the first visitor from the Almighty bringing good or evil tidings… get closer to your Lord.”4 ~Hamid al-Qasyrasi (rahimahullah)

TELL US U'VE FOLLOWED:

Google+ Followers

Saturday, June 25, 2011

Cerita Internet


Dekat sebulan aku tak post kat blog ni. Bukan apa, malas je hahaha. Secara rasminya aku telah sebulan bertukar ISP (internet servis provider) daripada wireless internet (Celcom) kepada wired internet (TM Streamyx) .Ada banyak cerita sebenarnya pasal aku bertukar ISP ni, dari first time isi borang, sampai ke pemasangan kat rumah.

Post ni aku hanya akan cerita pasal selepas pemasangan je. Selepas lebih 3 minggu menunggu (next post aku cerita pasal 3 minggu ni) dapat lah aku guna Streamyx kat rumah. Aku ambik pakej Block Buster yang 1Mbps.

Aku dapat 1 telefon cordless jenama Motorola dan boleh call unlimited ke semua fix line dan juga modem wifi jenama D-Link. Cerita pasal servis, kira TM better sikit je berbanding dengan Celcom Broadband. Kalau buat speed test boleh dapat sampai 1.6 Mbps.

Kira bagus walapun register untuk 1 Mbps tapi dapat lebih dari tu. Masa guna Celcom dulu bila buat speed test jarang dapat lebih 600 Kbps (lepas problem tak boleh pakai 3 minggu baru boleh dapat atas 1 Mbps).

Semenjak guna Streamyx dalam sebulan ni ada banyak kali jugak internet putus-putus dan slow gila. Kalau sekejap tu aku tak meradang sangat tapi minggu lepas hampir 4 hari takde connection langsung.

Bengang punya pasal aku call 100 (customer servis TM). Bila aku cakap connection slow dia boleh cakap balik slow sebab aku download movie. Aku cakap balik, aku mana download movie, lagi pun sekarang orang dah jarang download movie, tengok online je.

Dalam internet sekarang semua movie guna Streaming, tak payah nak download, cakap je nak tengok cerita apa, Jepun, korea. Tapi betullah orang cakap pasal customer service TM, memang perlu penambahbaikan yang maksimum.

Aku harap servis TM bertambah baik lepas ni, dah lah aku ni heavy internet user. Tak tengok TV boleh hidup lagi, tapi takde internet memang "Tidur tak kenyang dan makan tak lena" lah jawabnya hahaha..

Wednesday, June 15, 2011

Jennifer Love Hewitt and Me


Jennifer Love Hewitt is a year older than me. In 1989 while I was in standard three in the middle of my primary education, Jennifer played a role in Disney's kids incorporated she was 10. In 1992, I'm in standard 6, in my final year of primary education before leaving for secondary school, Jennifer appeared in a comedy film, Munchie, stars Andrew Steven and Loni Anderson. Ah how life excited in two different ways.

1993, I went to a boarding school in Pokok Sena, to begins my form 1 education and life as pre teen while across the globe, Jennifer played Margaret, a pre teen soon join the school choir, in sister act 2 stars Whoopi Goldberg. 1997, SPM year and last days in school, last days to wear uniform after 11 year plus. while i was struggling for my SPM examination, Jennifer at last got a leading role in I know what you did last summer and it's a box office hit.

Year 2000, I entered the main campus after two years in matriculation to further my bachelor degree, i'm 20, a student, immature, Jennifer meanwhile stars and produced a tv movie biography, the Audrey Hepburn Story, wow! she's already a producer at 21. In 2002 she stars alongside Jackie Chan in the tuxedo, and I in my third year at main camp.

2004 final year, last days in educations, books and assignment after plus minus 17 years in schools. I'm preparing for my convocation while Jennifer stars in Garfield the movie. Then I'm out looking for job. 2005 got a job, Jennifer stars in a hit TV series Ghost whisperer. 2007 got a real job, Jeniffer still playing the leading lady in the ghost whisperer until 2010 and continue acting while I continue counting.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular This Week

Monthly Popular Posts

DISCLAIMER


DEDICATED TO FREEDOM OF EXPRESSION, NO ONE IS OBLIGATED TO READ, TO COMMENT, HELL TO BELIEVE