Why do we look for water on Mars?

"And we have created from WATER every living thing. Will they not then believe?", Q 21:30

TELL US U'VE FOLLOWED:

Google+ Followers

Sunday, September 18, 2011

DON'T LOOK A GIFT HORSE IN THE MOUTH



Foreign ship detained for flying Jalur Gemilang upside down
By DESIREE TRESA GASPER

JOHOR BARU: A foreign vessel has been detained for flying the Malaysian flag upside down off the coast of Tanjung Piai here.

It is learnt that the ship had been flying the Jalur Gemilang upside down since Malaysia Day on Sept 16 and was spotted by authorities a day later.


The Malaysian Maritime Enforcement Agency (APMM) (southern region) commander First Admiral Zulkifli Abu Bakar said that the agency was currently questioning the captain of the vessel to find out why the flag was being flown upside down.

“The Indonesian captain and a couple of his crewmen have been brought in for questioning APMM headquarters here.


“The other 12 crewmen aged between 23 to 54 years from Indonesia, India and China have also been detained to assist in investigations,” he said in a press statement. [star]



~And we continue feeding their kind while they continue hurting us. One incident after another, from the ganyang Malaysia selmatkan Siti Nurhaliza'' to the 'buluh runcing' fiasco.

How many of them here? Now recorded at 100 thousand eking a living here legally and illegally. House maid, labor, factory worker, robbers and thieves. Yet we condone them just because of 'from the same root' spirit but do they feel the same toward us?

No matter how dying this country in aiding them, open doors to their workers, being the first lending hand in time of trouble, remember tsunami, Malaysian aid among the first dispatched there. But all went down the drain, unnoticed by them.

Why can't we adopt the same attitude, after all we got alternative,they are the Filipinos, the Bangladeshi, the Pakistani and the whole world adores Malaysia, even in Sabah where purportedly claimed the poorest state in Malaysia but hundred thousand of immigrant actually living there making ends meet, if that state so poor could this be possible?

Let's adopt the same attitude as them toward us.

Thursday, September 15, 2011

KENAPA TIDAK DAPAT MASUK KE BLOG HINA ISLAM

Ramai yang complain tidak dapat masuk ke blog menghina Islam yang saya maksudkan. Blog tersebut masih ada. Cuma kamu semua terpaksa mengubah setting DNS. Video dibawah boleh membantu untuk mengubah DNS setting tersebut.


Ini gambar print screen dari blog tersebut.



Ini baru sedikit, ada satu post dalam blog ini, ada ayat Qursi versi Disco.
*inform saya kalau masih kurang faham bagaimana untuk mengubah DNS setting.

Monday, September 12, 2011

BLOG HINA ISLAM

Aku jumpa blog yang tersangat "BEST" hari ni. Best sebab aku rasa berbaloi kalau penulis blog ni di kerat 100 bahagian.

Aku sokong SKMM block blog ni dan aku lagi sokong kalau kerajaan hantar SB atau GGK untuk hapuskan penulis jahanam ini.

Ini link dia https://makcikhajjahsittalwuzara.wordpress.com/page/8/

Sunday, September 11, 2011

TEORI DARWIN; AKU BUKAN NATANG BERUK



Semasa mandi pagi hari ini, aku perasan rambut aku dah panjang. "Eh dah sebulan ke, cepatnya" kata aku dalam hati. Jadi petang tadi terpaksa aku pergi ke kedai guntung rambut. 

Bila sampai, aku dapati ada 4 orang umur dalam 50an berada dalam kedai tersebut. Aku tidak menunggu lama kerana 4 orang tadi datang bukan untuk gunting rambut, tapi hanya datang berbual-bual sahaja. Ketika sedang dipotong rambut, 4 orang tadi sedang rancak berbual. Dalam 4 orang itu, seorang sahaja yang banyak bercakap, yang lain hanya mendengar. 

Aku cuba untuk memahami topik perbualan mereka. "Kau tahu tak kita ni asal dari beruk....." kata yang banyak bercakap tersebut. Mereka sedang bercakap mengenai teori evolusi darwin rupanya. "Kau tahu kat amerika diorang test ubat kat beruk sebab beruk dengan kita sama....." katanya lagi. "Orang ni mesti baru tengok National Geographic kat tv" kataku dalam hati sambil tergelak kecil. Siap gunting rambut, aku pergi ke belakang, tempat 4 orang itu berbual. "Saya sokong cerita pakcik" kata aku kepada pakcik yang banyak cakap tadi. "Kau tengok, budak ni pun sokong apa aku cakap" kata pakcik yang banyak cakap kepada 3 kawannya. "Tapi pakcik, kalau macam tu saya boleh panggil pakcik ni Natang Beruk la" cakap aku lagi. "Aku manusia, bukan natang beruk" balas pakcik itu dengan nada terkejut. "Tadi pakcik cakap yang pakcik asal dari beruk, jadi boleh lah saya panggil natang beruk" balas aku lagi. pakcik tu sudah mula blur, yang lain pun ikut sama blur. Aku menambah " Pakcik, kita asal dari Nabi Adam, jangan percaya kita asal dari beruk". "Hah dengar tu, kita manusia, bukan natang beruk hahaha" sampuk tukang gunting sambil gelak besar. 

Aku terus keluar daripada kedai tersebut dengan diiringi gelak ketawa dari tukang gunting dan 3 orang kawan pakcik yang banyak cakap tadi. Bila dingatkan balik, jahatnya aku hahahaha.

Thursday, September 1, 2011

CERITA 1 RIYAL




Hari ini sudah masuk Hari ke 3 umat Islam menyambut Hari Raya. Hanya ada satu aktiviti pada hari ini, iaitu reunion dengan kawan-kawan sekolah rendah. Disebabkan reunion ini dibuat last minit, tidak ramai yang dapat datang, dalam 10 orang sahaja yang datang. Majority yang datang aku last jumpa masa darjah enam dahulu ( lost contact lepas masuk sekolah menengah). Ingatkan aku seorang sahaja yang single, rupanya ada lagi yang single, kira ada geng la hahaha.

Tetapi aku "Astonish" pada hari ini kerana semasa hendak pulang, ada seorang kawan tiba-tiba cakap yang dia hendak bayar duit yang dia pinjam dari aku dahulu. Aku sudah lupa sebab aku last jumpa dia masa darjah enam. Aku cakap yang aku sudah lupa dan kira halal semuanya tetapi dia masih mahu membayar. Dia datang dekat dan memasukkan duit ke dalam poket baju Melayu yang aku pakai dan terus pergi. Aku seluk poket dan dapati ada "Seriyal" dalam poket.

Apa yang membuatkan aku "Astonish" ialah dia masih ingat pasal duit itu walaupun sudah lama. Aku darjah enam tahun 1993, sekarang 2011, sudah 18 tahun. Lama gila, dan dia masih ingat walaupun nilai yang di pinjam hanya seringgit. Mungkin sesetengah akan anggap, apa sangat dengan nilai seringgit itu, tetapi ia membuatkan aku teringat, antara perkara yang wajib dibuat walaupun sudah mati ialah membayar semua hutang yang ada. Aku sekarang cuba untuk mengingati adakah aku ada hutang selain daripada hutang kereta dan PTPTipu, oopss silap, PTPTN.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular This Week

Monthly Popular Posts

DISCLAIMER


THANK YOU FOR READING