Why do we look for water on Mars?

"And we have created from WATER every living thing. Will they not then believe?", Q 21:30

TELL US U'VE FOLLOWED:

Google+ Followers

Saturday, April 30, 2011

ARTIFICIAL EGG



China will grow larger. If U played command and conquer, general, zero hour, u'll noticed this phrase been uttered by Chinese units in the game. Wonder what's subliminal messaging the US wants to convey to the world about the mighty China.

Wonder what China could not clone from tomahawk missile to eggs. EGGS!?. Yes eggs. They cloned eggs. They actually made artificial eggs. Eggs that is meant to be eaten not some decoration or for display eggs. Eggs to be eaten are cloned for profit. Now that's bio technology.

Now to those who still wonder who comes first, chicken or egg. The answer is in China. Its egg, definitely.

THE OTHER SIDE OF FACEBOOK

Teenager gang-raped after meeting Facebook pal
Compiled by BEH YUEN HUI, WONG PEK MEI and A. RAMAN

A 14-year-old girl who met a friend she knew through Facebook ended up being gang-raped by nine people.

Tamil Nesan reported that the teenager, who lives in a flat in Pantai Dalam, Kuala Lumpur, slipped out to see the friend without her parents' knowledge last Saturday.

After they met up, they decided to go to someone's house in Cheras with another guy who drove them there.

Three men were waiting for them at the house.

One of them hugged and kissed the girl as she entered the house but she pushed him away. However, he forced himself on her and raped her.

He then called four other friends and all of them took turns to rape the girl throughout the day. ~star

Thursday, April 28, 2011

EMAS HIJAU


Aku dah lama tak jogging. Dah hampir 2 bulan atau lebih kot aku tak jogging, aku sendiri pun tak ingat. Bila aku jogging balik, aku tengok padi dah menguning dan dalam proses menuai. Kalau dulu orang menuai padi cara traditional tapi sekarang semua pakai jentera, jimat masa.

Sebut pasal Emas Hijau, aku rasa mesti ada yang blur. Emas Kuning (emas) orang dah biasa dengar. Emas Hitam (petroleum) pun majoriti tahu. Tapi bila Emas Hijau, emas yang di curi toyol kot hahaha.

Mudah cerita emas hijau ni makanan, tak kira tumbuhan, haiwan atau ikan. Manusia boleh hidup tanpa emas dan petroleum tapi bila makanan takde, tinggal rangka la jawabnya.

Sekarang mungkin makanan mencukup tapi pada masa depan mungkin sebaliknya. Apa yang aku tengok sekarang banyak tanah dah jadi kawasan perumahan. Tanah sawah padi pun kena. Tambah dengan tanah terbiar, jadi makin kurang la lombong emas hijau.

Ramai yang anggap emas hijau ni tak kan buat orang kaya. Bagi aku macam mana nak kaya, kat negara luar buat ladang jagung, tapi kat negara kita buat kebun jagung je, jadi untung dia kureng la.

Pada pandangan aku, satu hari nanti orang akan value emas hijau ni lebih dari emas kuning dan hitam. Sebabnya mudah, emas lain tak boleh buat perut kenyang, emas hijau confirm kenyang walaupun hanya secupak beras.

Monday, April 25, 2011

ANTARA HARTA, DENGKI DAN KARATE

Aku jarang buka fb semenjak beruk band yang aku guna slow macam !@#$%& 3 minggu lepas. Asyik kena reload page sampai 2 dan 3 kali, terus takde mood dan off komputer.

Kelmarin dapat la aku buka fb dengan sekali klik. Tak lama lepas aku buka fb seorang kawan private message aku.

"Lama tak online fb, dah insaf ke?" tanya kawan aku. "macam mana nak online .....com beruk band aku slow gila" jawab aku. "Kau masih aktif karate lagi ke?" tanya kawan aku lagi. "Aku last dengan kau la, yang kena tumbuk kat hidung sampai berdarah time tournament uitm dulu. Sekarang karate nyamuk je hahaha" balas aku. "Aku nak karate orang ni, kau nak join tak?" cakap kawan aku lagi.

Lama juga aku chat dengan kawan aku ni. Jadi ni yang aku boleh ringkaskan, tambah ayat yang dia cakap. Kawan aku ni baru dapat tanah yang di beri oleh neneknya. Tak besar pun katanya tapi cukup la untuk buat sebuah rumah.

Yang menjadi masalahnya mak sedara dia dan anak-anaknya yang bodoh, bangang, tak educated, dengki, cemburu (ayat yang kawan aku guna) tak puas hati dan mula cari pasal dengan dia.

Kawan aku ni mula bengang bila mangkuk-mangkuk ni (ayat kawan aku guna) mula menengking dan tak hormat nenek dan bapa dia. Kawan aku cerita lagi yang semua dah dapat share masing-masing. Cuma tanah yang dia dapat tu je kosong sebab lokasi paling hujung. Jadi sekarang semua tengah ready nak gaduh dengan dia dan bapa dia, dan mungkin mangkuk-mangkuk tu akan guna bomoh (Syirik lagi) sebab diorang dah cakap time perang mulut sebelum ni kata kawan aku lagi.

Bila aku dengar apa yang kawan aku cerita, terus aku teringat yang kat surat khabar yang adik beradik curah asid la, tetak menetak la, bomoh la pasal berebut harta. Orang melayu ni memang suka dengki dan cemburu, apa yang dia dapat pun aku tak tahu.

Aku ingat satu je pesan Ustaz time sekolah dulu-dulu, jangan ambik harta orang terutama tanah orang. Nanti time dalam kubur, lubang kubur akan jadi sempit sampai menghimpit kita. Aku memang tak suka tempat yang sempit dan gelap, jadi aku akan ingat pesan tu. Tapi ada juga orang yang suka buat.

Aku pun bengang juga bila dengar kawan aku cerita terutama part menegking dan tak hormat orang tua, bagi aku memang patut kena karate pun.

Kawan aku mintak tolong dia karate orang, boleh je aku tolong sebenarnya. Masalahnya aku biasa karate nyamuk je dan dah lama tak karate orang. Kalau aku karate orang kang ada yang lenyek tak pun jadi seperti kat bawah ni nanti hahaha.


Saturday, April 23, 2011

AKU MAHU MINTAK CERAI SEBAB SERVIS TAK BAGUS


Hampir 3 minggu aku makan tak basah dan mandi tak kenyang. Semua ni gara-gara BERUK BAND yang aku guna selama ni slow macam !@%&*.

Dia punya slow sampai nak buka page kena reload banyak kali. Aku tak kisah kalau setakat 2 atau 3 hari, yang jadi masalahnya hampir 3 minggu.

Bila call customer servis, lagi buat aku sakit hati. "Encik dah lebih quota ni, sebab tu slow" kata salah seorang customer servis, skip jawapan yang biasa orang akan dengar. Masalahnya aku tak dapat pun mesej yang aku dah lebih koata.

Semenjak aku pakai BERUK BAND ni selama setahun lebih, ni first time problem paling lama dan takde notif pun kalau aku dah lebih koata. Sebab dah tension aku plan nak mintak cerai dan ambik Streamyx.

Apa yang aku survey kat internet, Streamyx kalau servis problem kita boleh apply untuk dapat rebat. Tapi yang paling kelakarnya, tau-tau je aku nak mintak cerai, speed dia tiba-tiba laju balik malam semalam.

Pada pandangan aku ISP kat Malaysia patut mengutamakan "Connection Stability" daripada kelajuan. Speed laju gila lepas tu semput still fail bagi aku.

Monday, April 11, 2011

IT'S TIME TO BOOGIE


The man who sold the world.

There is a character among us at work that truly materialized the phrase talk is cheap. He spoke highly of himself of being expert in anything and everything yet contradict to what he accomplished and portrayed in his day to day living.

One day I heard from word of mouth that he is planning to leave, to transfer away. Out of concern an pitifulness, i lend my time of spending it with him every weekend. Since he is a man of social who cannot live alone and nor of solidarity. While i myself enjoys my solidarity very much and not of men who enjoys company. So every weekend we went lepaking at mamak stall or bowl. Every weekend ... until one day. When he sold my name at the cheapest and enjoyed doing so. I realized it's time to boogie.....

In another event of his life. He was having difficulties so he let go many of his things including his ride. This, attract a concerned officemate to hire purchase (actually rent as the owner want it back when he doesn't need it later) a ride to ease his misfortune. How ever this act also lead to betrayal. He sold that person ride without the owner's consent. Which later on led to another disastrous relationship problem. Where everybody that ever close and without hesitant to lend a hand ditch him,,,

So kids don't bite the hands that fed U.

Monday, April 4, 2011

TO BE OR NOT TO BE


Ye know, living among stupid could cost u something. For instance your life, precious moment of your life might be taken or rob from u to be exact. Like postal age, privacy, or your could end up single and live alone for the rest of your life, I heard from a radio show of a three sisters now age the youngest is 55 end up single just because when they're young they have to abide to their xxx rules/ norm, very long sad story that cause me to pull over and cried for a while and end up arriving late to work,,, damn. anyway It is all because some of us live among stupid.

Back in my neighborhood where each house can only afford two cars space-conomally. Still they're stupid who are ignorance and live to make others life miserable. If u happens to have more than two cars, by all mean u should park that additional car somewhere that will not bother anybody else.

But as the saying goes, uneducated will be uneducated. They would intentionally or unintentionally end up becoming others pain in the butt. They WILL find a spot in between somebody else houses instead of they and their own neighbor's, to park, and on their wisdom and mercy fullness they would leave adequate slim skimpy space so that enough for one car to ooze out stressfully from ones OWN house, as if they are the only one who paid the rent and road tax of that particular road.

End of story, Go fish yourself.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular This Week

Monthly Popular Posts

DISCLAIMER


THANK YOU FOR READING