Why do we look for water on Mars?

"And we have created from WATER every living thing. Will they not then believe?", Q 21:30

TELL US U'VE FOLLOWED:

Google+ Followers

Saturday, April 23, 2011

AKU MAHU MINTAK CERAI SEBAB SERVIS TAK BAGUS


Hampir 3 minggu aku makan tak basah dan mandi tak kenyang. Semua ni gara-gara BERUK BAND yang aku guna selama ni slow macam !@%&*.

Dia punya slow sampai nak buka page kena reload banyak kali. Aku tak kisah kalau setakat 2 atau 3 hari, yang jadi masalahnya hampir 3 minggu.

Bila call customer servis, lagi buat aku sakit hati. "Encik dah lebih quota ni, sebab tu slow" kata salah seorang customer servis, skip jawapan yang biasa orang akan dengar. Masalahnya aku tak dapat pun mesej yang aku dah lebih koata.

Semenjak aku pakai BERUK BAND ni selama setahun lebih, ni first time problem paling lama dan takde notif pun kalau aku dah lebih koata. Sebab dah tension aku plan nak mintak cerai dan ambik Streamyx.

Apa yang aku survey kat internet, Streamyx kalau servis problem kita boleh apply untuk dapat rebat. Tapi yang paling kelakarnya, tau-tau je aku nak mintak cerai, speed dia tiba-tiba laju balik malam semalam.

Pada pandangan aku ISP kat Malaysia patut mengutamakan "Connection Stability" daripada kelajuan. Speed laju gila lepas tu semput still fail bagi aku.

4 comments:

miss nina said...

tension la kalau broadband macam tu.
dah pernah rasa, bosan !

Asrul "iLham" Sany said...

aku pun tak beli beruk band sebab lembab sgt walaupun aku ngah travel skunk...

carik wifi kat kafe sambil minum n cuci mata je ar...

lol

hizzame said...

Lebih dari bosan dan tension. Kita bayar tipa-tiap bulan tapi dapat servis hampeh. 2 atau 3 hari takde masalah tapi bila dah jadi berminggu-minggu yang jadi masalah.

hizzame said...

susah bro guna wifi kat kafe, bateri mudah out dah satu hal, hilang fokus sebab cuci mata pun satu hal jugak hahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular This Week

Monthly Popular Posts

DISCLAIMER


THANK YOU FOR READING